Pers

Trouw
Dit mooie interview (inloggen nodig) met de vertalers van De Jefferson Bijbel publiceerde Trouw in de krant van 4 april.

Radio 1
Trouw-journalist Stijn Fens vertelt in een interview enthousiast over De Jefferson Bijbel op Radio 1: beluister het gesprek hier.

Elsevier
In nummer 16 van Elsevier een positieve bespreking (inloggen nodig) door Gerry van der List van De Jefferson Bijbel: ‘Volgens Jefferson bevatte de Bijbel een hoop bijgeloof en flauwekul, schrijven de vertalers Sadije Bunjaku en Thomas Heij in hun uitvoerige en leerzame inleiding.’

iFilosofie
In nummer 19 van digitaal tijdschrift iFilosofie een interview over Jefferson, in tekst en video. Gratis te lezen.

De Volkskrant
De Volkskrant geeft 4 van de 5 sterren aan De Jefferson Bijbel in de krant van 7 mei. Hier gratis te lezen.

Jonge Historici
Simone Vermeeren schreef deze vriendelijke bespreking van De Jefferson Bijbel voor de website van Jonge Historici / Van Gisteren.

Nederlands Dagblad
‘Interessant voorwoord over de filosofen die hebben Jefferson beïnvloed,’ schrijft Nederlands Dagblad over De Jefferson BijbelHier te lezen na inlog.

Filosofie Magazine
Voor Filosofie Magazine schreven wij een uitgebreid ‘historisch profiel’ over Jefferson en zijn Bijbel. Het werd gepubliceerd in het juni-nummer en is hier te lezen (inlog nodig).

Streven
Het Vlaamse cultureel maatschappelijk maandblad Streven (alleen in print) publiceerde een lovende bespreking in het juni-nummer:
‘[het is] van belang dat dit in de VS zowel vanuit historisch, theologisch als cultureel oogpunt als belangrijk beschouwde document nu ook in ons taalgebied bredere verspreiding en bekendheid kan krijgen.’

Nexus Leestafel
De Nexus Leestafel publiceerde een lovende recensie van Els Schröder, met een bijzondere vergelijking.
‘Jeffersons redactiewerk levert voor Bijbelkenners een fascinerend en enigszins bevreemdend geheel op, en voor leken een verkwikkende introductie in de morele lessen van het Nieuwe Testament.’

 

Neem voor recensie-exemplaren contact op met ISVW Uitgevers.
Inkijkexemplaar De Jefferson Bijbel

Gazette de Leyde is the only newspaper in the world worth reading.
– Thomas Jefferson